Stálá materiální sbírka pro potřebné

Milí farníci,

naše farní charita pomáhá mnoha lidem, kteří se nacházejí v nouzi, ať už jsou to rodiny s malými dětmi, důchodci nebo rodiny, které do naší země utekly před válkou. Jednou z možností, jak těmto lidem v tísni ulehčit, je materiální pomoc.

Změna ve vedení farní charity

Koncem září ředitel Farní charity Praha 3 - Vinohrady pan Zbyněk Podskalský rezignoval na funkci ředitele a na jeho místo byla následně jmenována nová ředitelka paní Radka Válková.

Pomoc seniorům

Farní charita hledá ochotné farníky, kteří mají chuť a čas k občasné pomoci potřebným starým lidem v naší farnosti. Šlo by o pomoc s doprovodem nebo jen o návštěvu osamělého člověka či drobnou pomoc v domácnosti. Kdo by měl zájem pomoc poskytovat, ať se prosím ozve na mailovou adresu výboru charity vybor-charita-nsp@googlegroups.com nebo na ak.mejvaldova@volny.cz

Potravinová pomoc v Praze

V tomto článku naleznete adresy, kde je v Praze možné obdržet potravinovou a materiální pomoc FEAD/ POMPO.

Kronika Iniciativy pro imigranty

Seznamte se s akcemi Iniciativy pro imigranty pořádanými od prosince 2015 až do dnešní doby.

Aktivity si můžete připomenout v záložkách Galerie a Akce.  Jednotlivé události najdete na samostatných stránkách kroniky.

Dvě prosby

Obracíme se na vás se dvěma prosbami o pomoc pro klienty  Iniciativy pro imigranty.

První se týká oblečení pro děti z česko-súdánské rodiny.
Druhá bydlení pro mladou ženu - syrskou křesťanku.

Zbývající balíčky

Během druhé poloviny května budeme vydávat zbylé zásoby potravinové a materiální pomoci.

Těšíme se na vás v pondělí 15.5. 2017 od 11-13 hod. na obvyklém místě (vchod ze zahrádky kostela).

Pomoc se stěhováním eritrejských křesťanů

Milí přátelé,

tentokrát se na vás obracím s netypickou prosbou - hledáme někoho, kdo by byl schopen a ochoten pomoci s vyzvednutím nábytku od sester boromejek v Řepích pro naše klienty - eritrejské křesťany a s jeho odvozem do jejich nového bytu. Vše by se mělo odehrát v sobotu 29.4.2017 ráno.

Setkání - pomoc uprchlíkům

Pozvánka na setkání s dobrovolníky z podskupiny naší Farní Charity, která pomáhá rodinám uprchlíků - v neděli 30. dubna v 10.15 v zázemí kostela Nejsvětějšího Srdce Páně

Potravinové a hygienické balíčky opět k dispozici

Vážení a milí,

v pátek jsme doplnili zásoby a v pondělí můžeme opět vydávat potarvinovou pomoc. Jak projekt končí, tak se výběr balíčků tenčí.