Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

17. říjen: Mezinárodní den boje proti chudobě

Je smutnou skutečností, že pro miliony lidí na celém světě je chudoba stále ještě nezvratitelnou každodenní realitou. Aby na tuto humanitární katastrofu upozornila, vyhlásila Organizace spojených národů 17. říjen Mezinárodním dnem za odstranění chudoby. Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení (EAPN), jejíž součástí je i Charita Česká republika, právě u příležitosti tohoto dne oficiálně zveřejnila zprávu Poverty Watch 2022, která každoročně mapuje vývoj a situaci chudoby v Evropě včetně naší země.

Charita Česká republika slaví 100leté výročí

Letošní rok je pro Charitu zlomový. Slaví sto let od svého založení, a může se tak pyšnit titulem nejstarší neziskové organizace v Česku. Zároveň jde také o největšího poskytovatele zdravotních a sociálních služeb na našem území. A to jsou rozhodně pádné důvody k uspořádání oslav a připomenutí si její historie a významu.

Charita Česká republika spustila web Postní almužny v novém kabátě

O Popeleční středě (letos připadá na 2. března) začíná nové kolo duchovně formační akce Postní almužna. K jejímu zahájení spouštíme zcela nový web. Záměrem Postní almužny je propojit naše odříkání s milosrdenstvím, které můžeme prokázat svým bližním tím, že se zřekneme některých požitků a takto ušetřené peníze vložíme do pokladničky – postničky. Výtěžek pak po Velikonocích pomůže lidem v nouzi v dané farnosti ve spolupráci s místní Charitou.

Charita Česká republika rozšiřuje škálu pomoci Ukrajincům na našem území

V bezprostřední reakci na nepřátelský vpád ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny vyhlásila Charita Česká republika jako jedna z prvních neziskových organizací ještě v tentýž den, tedy 22. února 2022, veřejnou sbírku na pomoc obyvatelům zasažených oblastí.

Česká biskupská konference vyhlásila mimořádnou kostelní sbírku na pomoc Ukrajině

Konflikt na Ukrajině se dramaticky vyhrotil ve válečný stav. Čeští a moravští biskupové jednotně odsuzují invazi ruských vojsk a plně podporují Ukrajinu. Česká biskupská konference vyhlásila kostelní sbírku, která bude v neděli 27. února věnována na pomoc Ukrajině.

Charita Česká republika je připravena pomoci uprchlíkům z Ukrajiny, kteří přijdou do Česka

Bedlivě sledujeme vyhrocenou situaci na Ukrajině. Vyhlásili jsme sbírku Charita pro Ukrajinu, kdy se ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem, Charitou Ukrajina, v rámci bezprostřední pomoci obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou soustředíme na zajištění jejich základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. Součástí intervence je i poskytnutí psychologické pomoci.

Zprávy z Charity 2021/3 - léto

Zprávy od Srdce 2021/3 najdete v záložce Galerie. Připomínáme varhanici paní Leonardu Bayerovou a P. Antonína Mandla.

Zprávy z Charity č. 2021/01

Zprávy z Charity 2020 č. 8